Musikvideor

Många artister och grupper väljer att göra musikvideor, som ska förstärka låtarnas budskap och sprida dem på ett lättare sätt. Videon är dels ett konstnärligt uttryck för gruppen och deras låt, men också viktig i reklamsyfte. Musikvideor är som en slags kortfilm och innehåller de som ska framföra låten, men det kan också välja att ha helt andra huvudpersoner i sin musikvideo och själva bara sjunga i bakgrunden. Musikvideon kan också vara en animering eller ett bildspel av något slag.

Musikvideon fick sitt stora genombrott tack vare MTV som grundades i USA 1981, även om själva konceptet hade existerat sedan länge. The Beatles t.ex. hade spelat in flera musikvideor under 1960-talet och ABBA gjorde sina under 70 och tidigt 80-tal, dessa kallades då promotionfilm. På MTV, ZTV och VH1 så var musikvideorna huvudutbudet på kanalerna. Nu är den absoluta huvudkanalen för musikvideor Youtube, då i stort sett alla band och artister lägger upp sina videor hos denna tjänst. Ingen sitter och väntar på att favoritbandets video ska dyka upp på Tv:n, utan nu är det en länk direkt till videon som gäller.

Tidigare, innan musikvideornas uppkomst så fanns musik satt till bild fast på ett annat sätt. Musikaler och musikalfilmer var väldigt populärt och ännu längre tillbaka i tiden så fanns baletten och Operan, som också är precis samma sak. Precis som musikvideor så berättar Operan en historia, medan baletten kanske mer handlar om stämningen. Det går att gräva ganska långt bak i musikvideons historia helt enkelt.

Weeping Willows musikvideor

Weeping Willow har gjort ett antal musikvideor som finns att se på Razziarecords Youtube kanal. Vi gillar deras videor och tycker att de är välgjorda, samt ger en känsla av musiken som de vill förmedla. Precis som med bandets låtar, så får man en känsla av att slungas tillbaka några decennier när man ser deras videor.

My Love Is Not Blind är deras allra nyaste musikvideo, från det nya albumet Tomorrow Became Today.

It Takes A Strong Heart To Love kommer ifrån albumet The Time Has Come.